Resepti Nokkospesto

Valmistusohje

1. Liota nokkosrouhetta runsaassa vedessä 20min. (Liotusveden voi käyttää esimerkiksi hiushuuhteena tai kasvien lannoitteena)
2. Valuta nokkoset ja laita tehosekoittimeen.
3. Lisää joukkoon muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Lisää suolaa makusi mukaan ja pesto on valmista syötäväksi.

Sopii leivän ja pizzan päälle, pastakastikkeeksi, erilaisiin keittoihin sekä uuniperunan tai järvikalan lisukkeeksi.

Ainekset
1 dl
Yrttipajan nokkosrouhetta
1 dl
kuorittuja kotimaisia hampunsiemeniä
2
luomuvalkosipulin kynttä
1,25 dl
luomuoliiviöljyä
1 dl
ravintohiivahiutaleita (tai 1dl juustoraastetta)
1 rkl
luomusitruunan mehua
Yrttipajan yrttisuolaa maun mukaan
Tunniste